Fűszeres paradicsomleves
Amikor beköszönt a hidegebb idő, akkor leves kell. Forró. Finom. Lélekmelegítő.
Egy túrázás után hazaérve nagyon jól tud esni. Főleg, ha gyorsan elkészül. Ilyen ez a paradicsomleves is.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dl passzírozott paradicsom/paradicsompüré
2 dl víz
só, bors, rozmaring
A galuskához:
1 tojás
5-6 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
só, bazsalikom
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, beleöntjük a paradicsompürét és csomómentesre keverjük. Beleöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Aki édesebben szereti, az tehet hozzá cukrot, vagy bármilyen ízesítőt.
A galuskához összegyúrjuk a lisztet a fűszerekkel és a tojással. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, lágy tésztát kell kapnunk.
A leveshez adjuk a rozmaringot, majd beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a tetejére, akkor kész a levesünk.
Tálaláskor szórjunk egy kis sajtot a tetejére és kanalazzuk be gyorsan.
Szeretitek a paradicsomlevest?