Fűszeres paradicsomleves

Amikor beköszönt a hidegebb idő, akkor leves kell. Forró. Finom. Lélekmelegítő.

Egy túrázás után hazaérve nagyon jól tud esni. Főleg, ha gyorsan elkészül. Ilyen ez a paradicsomleves is.

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt

5 dl passzírozott paradicsom/paradicsompüré

2 dl víz

só, bors, rozmaring

A galuskához:

1 tojás

5-6 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt

só, bazsalikom

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, beleöntjük a paradicsompürét és csomómentesre keverjük. Beleöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Aki édesebben szereti, az tehet hozzá cukrot, vagy bármilyen ízesítőt.

A galuskához összegyúrjuk a lisztet a fűszerekkel és a tojással. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, lágy tésztát kell kapnunk. 

A leveshez adjuk a rozmaringot, majd beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a tetejére, akkor kész a levesünk.

Tálaláskor szórjunk egy kis sajtot a tetejére és kanalazzuk be gyorsan.

fuszeres_paradicsomleves.jpg

 

Szeretitek a paradicsomlevest?