Császármorzsa

Édességre vágytam, de bevallom, most nem volt kedvem órákat a konyhában tölteni. Eszembe jutott, hogy régebben nagyon sokszor készítettünk császármorzsát és tökéletes választásnak tűnt mára. Gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, emellett nagyon finom is. 

Hozzávalók:

2 db tojás

7 dkg búzadara

7 dkg zabpehelyliszt

2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer

2 dl tej

1 csipet só

1 kupaknyi vaníliaaroma

3 dkg vaj (a sütéshez)

lekvár vagy porcukor a tálaláshoz

 

A hozzávalókat összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a keveréket, majd addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Sütés közben a tésztát egy fakanállal folyamatosan kevergessük és vágjuk falatnyi darabokra.

Ha megsült, lekvárral vagy porcukorral, illetve édesítőszerrel tálaljuk. Nálunk most a nyári befőzés eredményeképpen vaníliás sárgabaracklekvár került a tetejére.

csaszarmorzsa.jpg

Tökéletes megoldás, ha gyors és könnyen elkészíthető desszertre vágytok.