Almakenyér - ha unod a banánt...

Szó sincs róla, hogy unnánk a banánt, de viszonylag nagy mennyiségű almánk volt itthon, így lett a banánkenyérből almakenyér.

A recept:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 5 db közepes alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk és a tojásokhoz adjuk. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. 

A lisztes keveréket forgassuk össze a tojásokkal, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük bele az almát.

Sütőpapírral kibélelt formába öntjük és 160 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha elkészült, negyed órát pihentessük még a formában, majd borítsuk ki belőle és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

almakenyer.jpg

Próbáljátok ki, akkor is, ha nem unjátok még a banánt. :-)