"Ez nem közönséges nyúl!"

A Gyalog galoppal ellentétben nálunk nem a nyúl győzött. Egy kis vörösbor és némi zöldség társaságában a fazékban végezte, hogy egy isteni nyúlraguvá dicsőüljön.

Nyúlragu gazdagon

Hozzávalók:

1 kg nyúlhús

2 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

5 dl vörösbor

1 evőkanál paradicsompüré

1 nagy fej vöröshagyma

50 g póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál aprított petrezselyem

2 szegfűszeg

2 babérlevél

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál só

1/2 teáskanál bors

A nyulat feldaraboljuk, megmossuk és megszárítjuk. A vajat egy fazékban felforrósítjuk, beletesszük a nyúldarabokat, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, póréhagymát és fokhagymát. Ha a hús megpirult, megszórjuk a liszttel, sózzuk, borsozzuk. Pár perc elteltével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, fűszereket és felöntjük a borral. Alacsony lángon, lefedve pároljuk. Ha a hús már leesik a csontról, akkor kiszedjük, a visszamaradt ragut leszűrjük és külön tálaljuk a hús mellé.

1709894280349.jpg