"Ez nem közönséges nyúl!"
A Gyalog galoppal ellentétben nálunk nem a nyúl győzött. Egy kis vörösbor és némi zöldség társaságában a fazékban végezte, hogy egy isteni nyúlraguvá dicsőüljön.
Nyúlragu gazdagon
Hozzávalók:
1 kg nyúlhús
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsompüré
1 nagy fej vöröshagyma
50 g póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál aprított petrezselyem
2 szegfűszeg
2 babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
A nyulat feldaraboljuk, megmossuk és megszárítjuk. A vajat egy fazékban felforrósítjuk, beletesszük a nyúldarabokat, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, póréhagymát és fokhagymát. Ha a hús megpirult, megszórjuk a liszttel, sózzuk, borsozzuk. Pár perc elteltével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, fűszereket és felöntjük a borral. Alacsony lángon, lefedve pároljuk. Ha a hús már leesik a csontról, akkor kiszedjük, a visszamaradt ragut leszűrjük és külön tálaljuk a hús mellé.