A húsimádó kedvenc vegaburgere
Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy Zsé kisebb sokkot kapott, amikor kitaláltam, hogy csicseriborsóból készítem el ezt a burgert. Azt mondta, oké, de hol van benne a hús??
Aztán megkóstolta és közölte, hogy ez finom. Na, ettől én is majdnem sokkot kaptam. :-)
Természetesen a buci is házilag készült.
A buci receptje:
25 dkg graham liszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag porélesztő
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál cukor
5 dkg vaj
3 dl víz
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és két órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt, formázzunk belőle zsemléket, ebből a mennyiségből 6 db zsemle készül. Pihentessük még fél órát a bucikat, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
A csicseriborsó pogácsa receptje:
30 dkg konzerv csicseriborsó
1 kisebb lilahagyma
3 evőkanál graham liszt
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
0,5 kávéskanál őrölt koriander
1 gerezd fokhagyma
Ha száraz csicseriborsót használsz, akkor előző este áztasd be és másnap főzd puhára. A liszt kivételével aprítóban vagy botmixerrel darált össze a hozzávalókat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a lisztet is és jól keverd össze. Formázz belőle pogácsákat és serpenyőben kevés olajon süsd aranybarnára őket.
Ha elkészültél, nincs más dolgod, mint egy kis salátával, zöldségekkel, a klasszikus ketchup-mustár-majonéz hármasból a kedvenceddel összeállítani a hamburgeredet és jó étvággyal elfogyasztani. Megérdemled, ha már ennyit fáradoztál érte. A húsimádót is megtérítette, süssétek meg Ti is.