Egyenek zabot a lovak, avagy Zsé kalandjai a zabkásával
Ezzel a mondattal indult Zsé és a zabkása kapcsolata. Nagyon kitartó volt az ellenállás, de végül halált megvető bátorsággal megkóstolta. Persze le kellett kenyerezni egy kis étcsokival, de ha szépen feldíszítve kapja akkor megeszi.
A zabkása főzése egyéni ízlés alapján eltérhet, én azt szeretem,ha egy kicsit folyósabb,a receptet is eszerint írtam. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor a víz mennyiségét kell csökkenteni.
Javaslom,hogy apróbb szemű zabpelyhet vegyetek, azzal sokkal élvezhetőbb a cucc.
A recept:
1 csésze zabkása
2 csésze víz
méz ízlés szerint
A zabpelyhet lassú tűzön pár másodpercig pirítom, amikor már érzem az illatát, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és készre főzöm.
A tetejére gyakorlatilag bármi jöhet, én most pár, általunk kedvelt és már elkészített variációt mutatok Nektek.
Eper, málna és barack:
Barack és étcsoki reszelék:
Banán, mangópüré és étcsokireszelék (Zsé itt adta be a derekát):
Főzzetek zabkását reggelire, tökéletes napindító. Ti mit tesztek rá?