Egyenek zabot a lovak, avagy Zsé kalandjai a zabkásával

Ezzel a mondattal indult Zsé és a zabkása kapcsolata. Nagyon kitartó volt az ellenállás, de végül halált megvető bátorsággal megkóstolta. Persze le kellett kenyerezni egy kis étcsokival, de ha szépen feldíszítve kapja akkor megeszi.

A zabkása főzése egyéni ízlés alapján eltérhet, én azt szeretem,ha egy kicsit folyósabb,a receptet is eszerint írtam. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor a víz mennyiségét kell csökkenteni.

Javaslom,hogy apróbb szemű zabpelyhet vegyetek, azzal sokkal élvezhetőbb a cucc.

A recept:

1 csésze zabkása

2 csésze víz

méz ízlés szerint

A zabpelyhet lassú tűzön pár másodpercig pirítom, amikor már érzem az illatát, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és készre főzöm.

A tetejére gyakorlatilag bármi jöhet, én most pár, általunk kedvelt és már elkészített variációt mutatok Nektek.

Eper, málna és barack:

zabkasa3.jpg

Barack és étcsoki reszelék:

zabkasa2.jpg

Banán, mangópüré és étcsokireszelék (Zsé itt adta be a derekát):

zabkasa1.jpg

 

Főzzetek zabkását reggelire, tökéletes napindító. Ti mit tesztek rá?