Sült karaj gombamártással
Ez a recept egész gyerekkoromtól kezdve elkísért. Mindig nagyon vártam, hogy ez készüljön, nagy kedvencem volt és most, hogy már külön háztartást vezetek én is sokszor elkészítem Zsének. Mindkettőnk nagy kedvence.
A recept:
4 szelet karaj (tarjával is ugyanolyan finom)
1 kg gomba
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 kis pohár tejföl
só, bors ízlés szerint
A húst sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben kisütjük. Ha megsültek, vegyük ki a serpenyőből és dobjuk rá a felaprított gombát, majd pirítsuk meg. Adjuk hozzá a lisztet, a mustárt, a sót és a borsot. Keverjük jól el, majd öntsük rá a tejfölt és forraljuk össze.
Gyerekkoromban mindig rizzsel ettük, mostanában inkább bulgurral készítem. Én külön szoktam a szószt a húsra tenni tálaláskor, de az elkészült mártásba is bele lehet tenni.
Nektek van ilyen gyerekkori kedvencetek, ami végigkíséri az életeteket?