Teljes kiőrlésű pizza
Pár napja bedobták a postaládánkba egy közeli pizzéria szórólapját. Ellenállhatatlan vágyat éreztem egy pizzára, de erős voltam és nem rendeltem, inkább elkészítettem a magam verzióját. Egy ideje leszoktam a fehér lisztről, már csak elvétve használom süteményekbe, illetve laktózérzékeny is vagyok, így nagyon nem mindegy, mit eszem.
Ez az én receptem egy finom, teljes kiőrlésű pizzához:
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
kb. 3 deci víz, a liszttől függően lehet több is, adagolni kell, amennyit felvesz
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd félretesszük keleszteni. Ha megkelt, tetszőleges vastagságúra nyújtjuk. Nálunk ebből állandó vita van, Zsé a vastagabb tésztát szereti, én a vékonyabbat.
Az elkészítése nagyjából meg is van, már csak rá kell pakolni a kedvenc feltétet és megsütni. Én 200 fokon, kb. 20 percig sütöttem. A feltét most isteni házi füstölt kolbász volt, egy kis lilahagymával, trappista és mozzarella sajttal.
Ti a vékony vagy a vastag tésztára szavaztok?