Fűszeres kacsasült

A múlt hét vége a kacsa és a sütőtök jegyében telt. Zsé nyilvánvalóan mereven elutasította a sütőtököt, persze a kacsa ellen nem volt kifogása. A következő napokban azon próbálkozásaimat követhetitek nyomon, hogy sikerült-e Zsével megetetnem a sütőtököt.

A mai recept egy fűszeres kacsasült, a maradékhoz legközelebb hozok még receptet.

1 egész kacsa (a mienk úgy 2 kg körüli volt)

3 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

só, bors, majoránna

sütőzacskó

 

A kacsát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával.  Beletesszük egy sütőzacskóba (isteni találmány), mellétesszük a hagymákat, meglocsoljuk az olajjal. A sütőzacskót zárjuk le, szurkáljuk meg pár helyen, majd 160 fokon süssük kb. 2 órát. Ha puha a madarunk, akkor vágjuk szét a zacskót és még fél órát süssük a húst, hogy színt kapjon.

 fuszeres_kacsasult.jpg

 

Ti szeretitek a kacsát?