Fűszeres kacsasült
A múlt hét vége a kacsa és a sütőtök jegyében telt. Zsé nyilvánvalóan mereven elutasította a sütőtököt, persze a kacsa ellen nem volt kifogása. A következő napokban azon próbálkozásaimat követhetitek nyomon, hogy sikerült-e Zsével megetetnem a sütőtököt.
A mai recept egy fűszeres kacsasült, a maradékhoz legközelebb hozok még receptet.
1 egész kacsa (a mienk úgy 2 kg körüli volt)
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors, majoránna
sütőzacskó
A kacsát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. Beletesszük egy sütőzacskóba (isteni találmány), mellétesszük a hagymákat, meglocsoljuk az olajjal. A sütőzacskót zárjuk le, szurkáljuk meg pár helyen, majd 160 fokon süssük kb. 2 órát. Ha puha a madarunk, akkor vágjuk szét a zacskót és még fél órát süssük a húst, hogy színt kapjon.
Ti szeretitek a kacsát?