Sült kacsahúsos rétes
A receptet tavaly olvastam Széll Tamás egyik könyvében, és annyira megtetszett, hogy el is készítettem karácsonyra póréhagymás burgonyakrémlevessel. Nagyon ízlett mindkettőnknek, és mivel volt egy kis maradék kacsahúsunk, elkészítettem újra.
1 kacsamell vagy kacsacomb
1/4 póréhagyma vékony metéltre vágva
1 teáskanál szójaszósz
2 cm gyömbér reszelve vagy vékony csíkokra vágva
1 teáskanál méz
2 evőkanál kacsazsír
4 réteslap
A húst egy keverőtálba tépkedjük, szójaszósszal, gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Beletesszük a póréhagymát és jól összekeverjük. A tölteléket rétestésztába csavarjuk, majd forró serpenyőben egy kevés kacsazsíron aranybarnára sütjük.
Próbáljátok ki ezt a különleges rétest, isteni íze van.