Sült kacsahúsos rétes

A receptet tavaly olvastam Széll Tamás egyik könyvében, és annyira megtetszett, hogy el is készítettem karácsonyra póréhagymás burgonyakrémlevessel. Nagyon ízlett mindkettőnknek, és mivel volt egy kis  maradék kacsahúsunk, elkészítettem újra.

1 kacsamell vagy kacsacomb

1/4 póréhagyma vékony metéltre vágva

1 teáskanál szójaszósz

2 cm gyömbér reszelve vagy vékony csíkokra vágva

1 teáskanál méz

2 evőkanál kacsazsír

4 réteslap

A húst egy keverőtálba tépkedjük, szójaszósszal, gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Beletesszük a póréhagymát és jól összekeverjük. A tölteléket rétestésztába csavarjuk, majd forró serpenyőben egy kevés kacsazsíron aranybarnára sütjük.

 kacsas_retes.jpg

 

Próbáljátok ki ezt a különleges rétest, isteni íze van.