Császármorzsa
Édességre vágytam, de bevallom, most nem volt kedvem órákat a konyhában tölteni. Eszembe jutott, hogy régebben nagyon sokszor készítettünk császármorzsát és tökéletes választásnak tűnt mára. Gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, emellett nagyon finom is.
Hozzávalók:
2 db tojás
7 dkg búzadara
7 dkg zabpehelyliszt
2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
2 dl tej
1 csipet só
1 kupaknyi vaníliaaroma
3 dkg vaj (a sütéshez)
lekvár vagy porcukor a tálaláshoz
A hozzávalókat összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a keveréket, majd addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Sütés közben a tésztát egy fakanállal folyamatosan kevergessük és vágjuk falatnyi darabokra.
Ha megsült, lekvárral vagy porcukorral, illetve édesítőszerrel tálaljuk. Nálunk most a nyári befőzés eredményeképpen vaníliás sárgabaracklekvár került a tetejére.
Tökéletes megoldás, ha gyors és könnyen elkészíthető desszertre vágytok.