Süti a "márnemakarommegenni" banánból
Árválkodott a gyümölcsös kosárban két, szebb napokat is látott banán. Szemeztem velük egy darabig és arra jutottam, hogy sütni kellene belőlük egy kis banánkenyeret. Ami nálam most inkább banánsüti lett, mert a szipi-szupi, új tortaformámban sütöttem meg.
Bár teljes kiőrlésű búzalisztből és zabpehelylisztből van, még Zsé is szó nélkül repetázott belőle. Csak sikerül ez az életmódváltás... :-)
Hozzávalók:
2 db banán
2 tojás
10 dkg vaj
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg durvára aprított dió
1 tk sütőpor
5 dkg cukor
1 csipet só
1/2 kk gyömbér
1 kk fahéj
3 dkg aszalt vörösáfonya
3 dkg mazsola
A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tojásokat majd alaposan összekeverjük.
Sorban hozzákeverjük a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a sót, a diót, a fűszereket, a mazsolát és az áfonyát is.
Kivajazott és lisztezett formába öntjük, én ehhez is zabpehelylisztet használtam. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Próbáljátok ki, remek alternatíva a megmaradt banán felhasználására.