Teljes kiőrlésű linzer
Szeretem a sütit. Nagyon. De emellett próbálom kerülni a finomított és feldolgozott élelmiszereket. Így gondoltam, mi lenne, ha az egyik kedvenc sütimet teljes kiőrlésű liszttel készíteném el. Megérte. A belevaló is házi, csökkentett cukortartalommal készített baracklekvár.
300 g liszt
200 g vaj (én laktózmentes margarinnal készítettem)
100 g barnacukor/ nádcukor (finomra darálva) vagy porcukor ízlés szerint
A hozzávalókból a lehető leggyorsabban tésztát gyúrunk. A linzernél fontos, hogy a hozzávalók és eszközök hidegek legyenek, hogy a zsiradék ne olvadjon meg. A késes daráló a barátunk, pillanatok alatt össze lehet dolgozni a tésztát.
Fóliába tekerve legalább egy órára hűtőbe tesszük, de ha egész éjszakára ott hagyjuk, az sem probléma.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, és tetszőleges formával kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle kicsit aranyszínű nem lesz.
Megtöltjük lekvárral, az édesszájúak szórhatnak még rá porcukrot.
Csak bírjuk megvárni, amíg megpuhul...