Világklasszis citromos sült csirke
Hétköznap, amikor este fáradtan hazaesünk a munkából, valljuk be őszintén, nincs sok kedvünk főzni másnapra. Ez a recept az ilyen napokon is tökéletes, sok munka nincs vele, csak bedobáljuk a tepsibe és a többit elvégzi a sütő.
A recept:
4 db csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 fej vöröshagyma
1.5 dl húsalaplé
1/2 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük őket egy tepsibe. Halmozzuk mellé a cikkekre vágott hagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a karikákra vágott citromot.
Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és öntsük rá az alaplevet, ennek hiányában a víz is megteszi.
180 fokos, előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tálaláskor szórjuk meg felaprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!