Világklasszis citromos sült csirke

Hétköznap, amikor este fáradtan hazaesünk a munkából, valljuk be őszintén, nincs sok kedvünk főzni másnapra. Ez a recept az ilyen napokon is tökéletes, sok munka nincs vele, csak bedobáljuk a tepsibe és a többit elvégzi a sütő. 

A recept:

4 db csirkecomb

3 gerezd fokhagyma

1/2 citrom

1 fej vöröshagyma

1.5 dl húsalaplé 

1/2 csokor petrezselyem

bors

olaj

A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük őket egy tepsibe. Halmozzuk mellé a cikkekre vágott hagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a karikákra vágott citromot.

Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és öntsük rá az alaplevet, ennek hiányában a víz is megteszi.

180 fokos, előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Tálaláskor szórjuk meg felaprított petrezselyemmel.

 

vilagklasszis_citromos_sult_csirke.JPG

 

Jó étvágyat hozzá!