Búbos hús

- Mit főzzek holnapra?

- Húst.

- Milyen húst?

- Mindegy, csak hús legyen.

- Mi legyen mellé?

- Hús...

Zsének nem nehéz főzni, általában húst akar enni, ha lehet, hússal. Néha kihívás belecsempészni a zöldséget az ételbe. Ezt most a töltelékkel oldottam meg.

- 8 szelet sertésborda

- 1 tejben áztatott zsemle

- 20 dkg gomba

- 1 tojás

- fél fej vöröshagyma

- kb. 5 dkg reszelt sajt

- fűszerek: só, bors, petrezselyem, kakukkfű

Egy kevés zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a petrezselymet és jól dolgozzuk össze.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk meg őket és nagy lángon, kevés zsiradékban süssük meg őket. Tegyük tűzálló tálba a szeleteket, mindegyikre halmozzunk a töltelékből és szórjuk meg reszelt sajttal. 

Süssük a sütőben, míg a sajt meg nem pirul.

bubos_hus.jpg