Búbos hús
- Mit főzzek holnapra?
- Húst.
- Milyen húst?
- Mindegy, csak hús legyen.
- Mi legyen mellé?
- Hús...
Zsének nem nehéz főzni, általában húst akar enni, ha lehet, hússal. Néha kihívás belecsempészni a zöldséget az ételbe. Ezt most a töltelékkel oldottam meg.
- 8 szelet sertésborda
- 1 tejben áztatott zsemle
- 20 dkg gomba
- 1 tojás
- fél fej vöröshagyma
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- fűszerek: só, bors, petrezselyem, kakukkfű
Egy kevés zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a petrezselymet és jól dolgozzuk össze.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk meg őket és nagy lángon, kevés zsiradékban süssük meg őket. Tegyük tűzálló tálba a szeleteket, mindegyikre halmozzunk a töltelékből és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük a sütőben, míg a sajt meg nem pirul.