Cseresznyés pite

Kaptunk egy kis cseresznyét otthonról, így végre elkészülhetett ez a pite.

 

A tészta hozzávalói:

 

30 dkg liszt

15 dkg margarin

1 tk sütőpor

40 g cukor

1 tojás (+1 db a kenéshez)

2 ek tejföl

 

A töltelék hozzávalói:

40 dkg cseresznye

30 g cukor

2 tk fahéj

 

A cseresznyét kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd félretesszük pihenni, amíg a tészta elkészül.

A margarint morzsoljuk el a liszttel, adjuk hozzá a sütőport, a cukrot, a tojást és a tejfölt. Gyúrjuk össze és fél óráig pihentessük a hűtőben. Amíg a tészta pihen, csepegtessük le a cseresznyét. 

A piteformát vajazzuk és lisztezzük ki. A tészta egyharmadát tegyük félre, a többit nyújtsuk ki és tegyük a formába. A gyümölcsöt oszlassuk el a tésztán. 

A maradék tésztát nyújtsuk vékonyra, vágjuk csíkokra és helyezzük őket a pite tetejére. A tetejét kenjük meg tojással. 

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranybarnára. 

cseresznyes_pite.jpg