Sárgarépa krémleves
Sárgarépa maradékmentő akció eredménye a mai levesünk és az időjáráshoz is nagyon passzolt.Két napja esik, vágytam valami finom, krémes,forró levesre. Egyszerű, gyorsan elkészül, felmelegít.
Hozzávalók:
8-10 nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1.5 liter víz vagy alaplé
só
fehérbors
kb. 3 cm-es gyömbér
1 ek olaj
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát. Kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a vízzel vagy az alaplével. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott gyömbért és ízesítjük sóval és egy pici fehérborssal.
Ha a sárgarépa megpuhult, turmixoljuk a levest.
Pirítóssal tálaljuk.