Sárgarépa krémleves

Sárgarépa maradékmentő akció eredménye a mai levesünk és az időjáráshoz is nagyon passzolt.Két napja esik, vágytam valami finom, krémes,forró levesre. Egyszerű, gyorsan elkészül, felmelegít.

Hozzávalók:

8-10 nagyobb sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1.5 liter víz vagy alaplé

fehérbors

kb. 3 cm-es gyömbér

1 ek olaj

 

A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát. Kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a vízzel vagy az alaplével. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott gyömbért és ízesítjük sóval és egy pici fehérborssal.

Ha a sárgarépa megpuhult, turmixoljuk a levest.

Pirítóssal tálaljuk.

sargarepa_kremleves.jpg