Tökfasírt

Legkedvencebb főnim (ő is olvassa a blogot) meg szokott lepni kertjük kincseivel. Kaptam tőle cukkinit, ribizlit, tököt, csupa izgalmas alapanyagot. 

Az egyik kollégám a következő kérdéssel fordult hozzám: 

-Kata, neked miért van mindig egy tök az asztalodon?

-Azért, mert én feldolgozom. :-)

Most éppen zabpelyhes tökfasírt formában született újjá és még  a megrögzött húsevőknek is ízlett.

Recept:

egy közepes méretű tök

kb. 10 dkg zabpehely

1 tojás

bors

teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

 

A tök magját kiszedjük és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd félretesszük 10-15 percre. Amíg pihen, a zabpelyhet finomra daráljuk. A tököt jól kinyomkodjuk, hozzáadunk egy tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi zabpelyhet, amennyit felvesz. Jól formázható fasírtokat kell kapnunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában és sütőpapírral bélelt tepsiben 200-220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

tokfasirt.jpg

Készítsétek el és osszátok meg velem a végeredményt.