Tökfasírt
Legkedvencebb főnim (ő is olvassa a blogot) meg szokott lepni kertjük kincseivel. Kaptam tőle cukkinit, ribizlit, tököt, csupa izgalmas alapanyagot.
Az egyik kollégám a következő kérdéssel fordult hozzám:
-Kata, neked miért van mindig egy tök az asztalodon?
-Azért, mert én feldolgozom. :-)
Most éppen zabpelyhes tökfasírt formában született újjá és még a megrögzött húsevőknek is ízlett.
Recept:
egy közepes méretű tök
kb. 10 dkg zabpehely
1 tojás
só
bors
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A tök magját kiszedjük és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd félretesszük 10-15 percre. Amíg pihen, a zabpelyhet finomra daráljuk. A tököt jól kinyomkodjuk, hozzáadunk egy tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi zabpelyhet, amennyit felvesz. Jól formázható fasírtokat kell kapnunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában és sütőpapírral bélelt tepsiben 200-220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Készítsétek el és osszátok meg velem a végeredményt.